Care este grupa de sânge cea mai vulnerabilă la Covid-19?

Un studiu recent arată care este grupa de sânge cea mai vulnerabilă la Covid-19.

Majoritatea oamenilor se încadrează într-una din cele patru grupe de sânge: A, B, AB sau O. În mod obișnuit, tipul dvs. de sânge face foarte puține diferențe în viața de zi cu zi, cu excepția cazului în care trebuie să aveți o transfuzie de sânge, scrie CNN

Cu toate acestea, persoanele cu tip A pot avea un risc mai mare de a lua Covid-19 și de a dezvolta simptome severe, în timp ce persoanele cu sânge de tip O au un risc mai mic, arată cercetările recente. 

Grupe de sânge mai vulnerabile 

Aceste rezultate ale studiului urmează dovezi din cercetările anterioare conform cărora anumite grupe de sânge sunt mai vulnerabile la alte boli precum cancerul. Dar de ce avem tipuri de sânge și ce scop le servesc este încă necunoscut în mare parte și se știe foarte puțin despre legăturile lor cu virusurile și bolile.

O echipă de cercetători europeni, care și-a publicat descoperirile în New England Journal of Medicine din iunie, a descoperit că persoanele cu sânge de tip A aveau un risc cu 45% mai mare de a se infecta decât persoanele cu alte tipuri de sânge. Aceștia au studiat peste 1.900 de pacienți cu coronavirus grav bolnavi în Spania și Italia și i-au comparat cu 2.300 de persoane care nu erau bolnave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel