Care e situația din Spitalul "Sf. Ioan". Geavlete: Medicii pe baricade, cu o singură EXCEPȚIE

Doctorul Bogdan Geavlete, directorul medical al spitalului "Sfântul Ioan", a vorbit despre situația actuală din spital, după decizia de a închide o secție.

Ieri, în urma depistării unui pacient infectat cu COVID-19 la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, conducerea unității sanitare a luat decizia de a închide una dintre secţiile de nefrologie.

Doctorul Bogdan Geavlete, directorul medical al spitalului, a declarat pentru stirileprotv.ro că nu mai este "niciun alt caz de astfel de infecție în spital. Toate cadrele medicale au fost testate. Până în acest moment, primele 20 de rezultate au venit negative și nu avem niciun caz de cadru medical confirmat pozitiv".

Cât va rămâne închisă secția

"Încercăm să o redeschidem cât de rapid posibil. Așteptăm să avem rezultatele negative ale personalului, pentru a putea reface turele. Pacienții au fost redirecționați către alte centre. Pacienta confirmată cu coronavirus a fost dusă la Spitalul de Nefrologie Carol Davila, ceilalți doi pacienți către Institutul Clinic Fundeni", a completat el.

Echipa medicală, extrem de unită

"Marea majoritate a colegilor noștri nu a dat înapoi, au rămas pe baricade și doresc să le mulțumesc pentru asta. Cu o singură excepție, un profesor universitar controversat, trimis în judecată de Ministerul Sănătății pentru o diplomă falsă, care la începutul pandemiei, în momentul în care a fost să îngrijească pacienți, să stea la patul bolnavului, a preferat să demisioneze", a spus doctorul.

"Facem față presiunii"

"În momentul de față reușim să menținem activitatea și să facem față presiunii la Spitalul "Sf. Ioan". O să vedem, pe măsură ce situația evoluează, pentru că poate fi așteptată și o creștere a numărului de cazuri. În momentul de față avem echipamente, urmează să mai sosească. Este, practic, o luptă continuă pentru procurarea lor, avem speranța că, împreună cu autoritățile, vom reuși să asigurăm fluxul necesar. Asigurăm în primul rând echipamente, asta conferă un grad de liniște, le facem instructaje despre modul de îmbrăcare, de decontaminare și comunicarea este foarte importantă. Vreau să vă spun că întreg corpul medical de la Spitalul "Sf. Ioan" este ca o familie, este o echipă extrem de unită, suntem aici permanent pentru binele pacienților și avem toată încrederea că vom reuși să depășim împreună acest moment critic", a spus directorul medical Geavlete.

Numărul de pacienți a fost redus

"Am repartizat cantități suficiente de echipamente pentru acest moment, măști, combinezoane, mănuși, botoși. Dar, repet, este o luptă, continuăm achizițiile și cu sprijinul Ministerului Sănătății, al Unifarm, pentru a aduce cantități suplimentare, astfel încât să fim pregătiți indiferent de situație. Echipamentele de protecție sunt absolut necesare, aducem și viziere. Am făcut solicitări atât către firmele cu care avem contract, cât și către minister. Fluxul existent până acum și cantitățile achiziționate ne dau încredere că vom reuși să facem asta și în continuare.

Mai ales, cu atât mai mult cu cât, pe de o parte, numărul de pacienți este redus comparativ cu perioada anterioară, pe de altă parte, pentru a proteja personalul medical, am dispus organizarea lor în ture, în echipe, astfel încât cât mai mulți dintre ei să fie în siguranță", a concluzionat doctorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel