Care e rata de vindecare de COVID-19? Horațiu Moldovan: Procent BUN, MARE și mortalitate MICĂ

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit despre rata de vindecare a pacienților internați la ATI în România și care este situația la nivel european. 

Întrebat care e rata de vindecare și de supraviețuire a pacienților internați la ATI în România, Horațiu Moldovan a răspuns:

"Datele pe care pot să vi le spun cu certitudine este că procentul de vindecări pe care îl avem este de 30%, ceea ce este un procent ridicat, un procent bun în contextul european. În partea cealaltă vorbind, mortalitatea globală se înscrie într-o medie de aproximativ 5%, ceea ce este o medie de asemenea mică, care ne situează la un nivel european corect, într-o situație bună, deși vorbim de pacienți care mor.

Vorbind în cifre absolute, vreau să menționez că în România și-au pierdut viața în această epidemie, 841 de persoane, în timp ce în Spania și-au pierdut viața 25 de mii de persoane, în Franța 24 de mii de peroane, în Marea Britanie 35 de mii și chiar dacă ținem cont de diferența de populație importantă între România și aceste țări, Franța are 66 milioane de locuitori, Spania 46 milioane și Marea Britanie 66 de milioane, proporția este covârșitor în favoarea României. Deci procentul nostru de vindecări este bun, este mare, iar mortalitatea este mică. Sunt convins că aceste rezultate pozitive sunt consecința măsurilor de protecție care s-au luat la nivelul populației", a declarat Horațiu Moldovan, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel