Carantină în București? Raed Arafat explică: Nu vă supărați...

Sursa foto: Facebook Raed Arafat
Sursa foto: Facebook Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre noile restricții anti-COVID care se vor aplica de mâine.

- Cum le răspundeţi celor care spun că i-aţi sacrificat pe copii şi educaţia prin vacanţa impusă, de o lună, pentru a păstra magazinele deschise cât mai mult, barurile şi, acum vedem, mersul la biserică?

- La Timişoara, copiii nu ajung la şcoală, dar cei din Bucureşti, chiar dacă s-a depăşit incidența...

"Nu vă supăraţi... Timişoara, când a fost carantinată prima dată, era la 7 şi ceva. Nu s-a carantinat la 6 şi ceva. În al doilea rând, pot să vă spun că măsură carantinării nu este doar după incidență. Sunt foarte mulţi parametri care se calculează. (...) Nu cred că este foarte corect sa stăm să ne uităm "pe mine dacă m-ai carantinat, pe el de ce nu l-ai carantinat?". Nu merge acest lucru. Fiecare zonă trebuie să meargă după evaluarea care este acolo.

Ce s-a făcut astăzi a fost să avem măsuri unitare. Cât despre şcoală, că noi menţinem magazinele deschise ca şcoala să fie închisă, asta nu cred că este o paradigmă corectă. Pentru că magazinele erau deschise mai mult, se reduc până la 18.00, în weekend, şi acolo unde este peste 7,5 la mie se vor reduce şi în timpul săptămânii până la 18.00. Școala încă este deschisă. Faptul că se prelungeşte vacanţa... Aici au fost anumite considerente", a spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel