Carantina din Timiș, model pentru definiția prostiei atribuită lui Einstein

Poliție / fotografie cu caracter ilustrativ
Poliție / fotografie cu caracter ilustrativ

Mai multe comune din județul Timiș au intrat în carantină. Prefectura județului a anunțat că Direcția de Sănătate Publică Timiș a efectuat o analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială, rezultând că  se reimpune măsura carantinării.

DSP a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităților administrativ-teritoriale Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și a unor sate din Moșnița Nouă. 

Trei dintre aceste comune se află pentru a treia oară în carantină, de la începutul pandemiei COVID-19, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Modul de operare al autorităților din Timiș se încadrează în definiția dată de Einstein prostiei: Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la alte rezultate.

Chiar dacă atribuirea acestei maxime lui Einstein nu ar fi decât folclor contemporan, nu înseamnă că nu este validă definiția. În cazul de față, comunele din Timiș au fost închise de două ori, după ce rata de infectare depășise 6 la mie. Imediat ce a fost ridicată carantina, numărul infectărilor a crescut, rata depășind cifra de 6 la mie. Așa că DSP-ul și prefectura repetă a treia oară experimentul, în speranța că de data asta vor obține alt rezultat.

Despre educație și testare nu se vorbește în comunicatul autorităților din Timiș. Poate fiindcă aceste noi metode ar putea evita intrarea celor trei comune, pentru a patra și a cincea oară în carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel