Coronavirus. Manila, capitala statului Filipine, în carantină

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a anunţatplasarea în carantină a capitalei Manila, unde adunările mari sunt acum interzise şi şcolile închise timp de o lună pentru a limita propagarea coronavirusului, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Într-o alocuţiune televizată, Rodrigo Duterte a precizat că transporturile spre şi în afara oraşului vor fi întrerupte şi că străinii care provin din ţări unde Covid-19 se răspândeşte nu vor mai avea drept de intrare pe teritoriul filipinez.

"Carantina comunitară este impusă în întreaga regiunea metropolitană a Manilei", a spus Duterte, referindu-se la 16 localităţi şi o municipalitate cu o populaţie totală de aproape 13 milioane, scrie Agerpres.

Trei noi decese de Covid-19

Anunţul vine în contextul în care joi s-au înregistrat trei noi decese de Covid-19, ceea ce ridică numărul morţilor de la declanşarea epidemiei la cinci. În prezent, în Filipine există 52 de cazuri de coronavirus confirmate. Printre ultimele decese este şi cel al unui bărbat filipinez de 62 de ani, al cărui caz este primul de contaminare locală cu coronavirusul din ţară, notează DPA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel