Capitala, în scenariul roșu. Raed Arafat, câți oameni s-au îmbolnăvit pentru că au mers la restaurant

Bode, despre Arafat: Evaluarea unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic
Bode, despre Arafat: Evaluarea unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic

Raed Arafat a făcut, duminică, 7 martie, noi declarații, după ce s-a decis că, începând cu data de 8 martie, în București, se închid restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor, din hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare, barurile, discotecile și cluburile.

"Tot ce ne dorim este ca oamenii, cât mai repede, să se vaccineze, să se înscrie la vaccinare, pentru că sunt locuri libere în țară, pentru înscriere. Cu cât avem un număr mai mare de oameni vaccinați, șansele să revenim la normalitate sunt mai mari și mai rapide. Vaccinarea ne va permite să relaxăm sau să nu mai luăm măsuri restrictive, așa cum luăm acum. Bineînțeles, acest lucru este influențat de apariția noilor tulpini. În acest moment, vaccinul este unica soluție pe care o avem la îndemână. Încurajăm pe toți cei care sunt la vârsta de vaccinare să se vaccineze.", a spus Raed Arafat.  

Câți oameni s-au îmbolnăvit deoarece au fost restaurantele deschise?

"Nu am de unde să știu, cei care se îmbolnăvesc niciodată nu ne spun că au fost la restaurant și nu au respectat regulile. Din păcate, partea de responsabilitate din partea operatorilor economici este foarte neserioasă, inclusiv ieri seară s-au văzut restaurante și operatori economici care nu respectă regulile. S-a încercat ca cel care nu respectă regulile, să se închidă, timp de două-patru săptămâni, să lase pe cei care respectă regulile să meargă mai departe. Nici asta nu s-a putut la nivel legislativ.", a precizat șeful DSU.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel