CAPITALA în care vor fi impuse cele mai DRASTICE restricții de la începutul pandemiei

COVID-19, valul 4/ foto pixabay
COVID-19, valul 4/ foto pixabay

Noile variante ale virusului SARS-CoV-2 impun unele dintre cele mai dure restricții. 

La Seul vor fi impuse cele mai drastice restricţii pe care le-a cunoscut capitala sud-coreeană de la începutul pandemiei, a anunţat vineri guvernul sud-coreean, care a avertizat asupra creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează AFP, conform Agerpres. 

Coreea de Sud a fost considerată mult timp model de gestionare a pandemiei, datorită disciplinei populaţiei care a respectat foarte riguros instrucţiunile de distanţare fizică. Dar vaccinarea se desfăşoară într-un ritm foarte lent din cauza lipsei de doze.

Focare în școli, birouri, centre comerciale



Guvernul a anunţat vineri un record de 1.316 noi cazuri. Majoritatea acestor noi contaminări au fost înregistrate la Seul şi împrejurimi, o zonă în care locuieşte aproape jumătate din populaţia ţării.

Au fost identificate focare de infectare cu coronavirus în şcoli, birouri, centre comerciale. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dintre care majoritatea nu sunt încă eligibile pentru vaccinare, potrivit autorităţilor sanitare.

Reuniunile cu mai mult de DOUĂ persoane, interzise



Noile restricţii, care vor intra în vigoare luni pentru două săptămâni, vor interzice reuniunile cu mai mult de două persoane după ora 18:00. Şcolile precum şi barurile şi cluburile de noapte vor fi închise.

Cafenelele şi restaurantele nu vor funcţiona la capacitate maximă şi doar livrarea la pachet va fi autorizată după ora 22:00.

Și-n alte state europene, a crescut rata infectărilor cu SARS-CoV-2, din cauza variantei Delta. Situația este similară și-n Anglia, acolo unde nu s-a renunțat la lockdown, în ciuda faptului că 2 din 3 englezi sunt vaccinați anti-COVID-19. Oamenii de știință din Regat atrag atenția guvernanților că posibila relaxare din 19 iulie ar fi un experiment periculos, ce ar pune țara în pericol. Ei au făcut un apel la ministere să reconsidere planul și avertizează că creșterea exponențială de infectări cu SARS-CoV-2 va continua până când ”milioane de oameni vor fi infectați, sute de mii vor rămâne cu boli pe termen lung și dizabilități”. Vezi mai mult aici: ”Moment foarte PERICULOS” în această pandemie. Avertisment în UK despre valul patru, în ciuda vaccinării. Guvernul, acuzat că a expus copiii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel