Candidatura României la Consiliul de Securitate ONU, promovată de Meleșcanu

Şeful diplomaţiei române a fost invitat de onoare la recepţia organizată de Misiunea Permanentă a Republicii Mauritius la ONU, cu ocazia Zilei Naţionale.

În intervenţia sa, şefului diplomaţiei române a reiterat angajamentul constant al României pentru eforturile la nivel naţional, regional şi internaţional care vizează combaterea terorismului şi a menţionat că dimensiunea financiară reprezintă un pilon esenţial al acestor eforturi. El a subliniat importanţa cooperării Uniunii Europene cu entităţile ONU competente în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

Prezentând măsurile naţionale adoptate împotriva finanţării terorismului, a accentuat componenta preventivă a strategiei României şi disponibilitatea de a lua parte la extinderea şi aprofundarea reţelei de instrumente bilaterale şi multilaterale pentru prevenirea şi combaterea acestei ameninţări.

De asemenea,Teodor Meleşcanu a evidenţiat sprijinul politic acordat de România rezoluţiei privind prevenirea şi combaterea finanţării terorismului, adoptată de Consiliul de Securitate la 28 martie 2019.


Vezi și: 

Kovesi, pusă sub control judiciar. Primele declarații

Adjunctul lui Kovesi din DNA o înfundă. Mărturie explozivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel