EXCLUSIV  Când vom avea vaccinul împotriva Covid-19. Dan Zaharescu (ARPIM): Record EXCEPŢIONAL. Atunci va fi disponibil

Dan ZAHARESCU – Director Executiv, ARPIM, a spus când va putea fi disponibil vaccinul împotriva Covid-19, arătând progresele care s-au făcut în ultimele săptămâni.

Dan ZAHARESCU – Director Executiv, ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) a declarat, în cadrul dezbaterii  „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de DC Media Group, că s-au făcut progrese uriaşe în ultimele săptămâni în ceea ce priveşte vaccinul împotriva Covid-19.

"În laboratoarele industriei farmaceutice s-au făcut progrese importante în perioada precedentă şi avem chiar un record excepţional, care ne arată că doar în şase săptămâni din momentul în care a fost descris genomul acestui virus am ajuns să avem un produs aflat în faza întâi de studiu clinic. Acest produs este în studiu clinic în Statele Unite, pe un număr de pacienţi; în China sunt două studii care au început să se desfăşoare pe pacienţi sănătoşi, iar acest lucru a însemnat un câştig de timp absolut excepţional faţă de timpul care este necesar, în general, pentru obţinerea unui vaccin.

Mai e cale lungă până la a-l avea disponibil în cantităţi de sute de milioane de doze, cât ar fi necesar pentru tratarea populaţiei în aşa fel încât să putem să evităm altă dată apariţia unei pandemii. Mai sunt studiile de faza II şi III, după care urmează procedura de autorizare a vaccinurilor respective şi după aceea va trebui să aşteptăm procesul de fabricaţie care este destul de laborios. Cu tot optimismul de care am putea da dovadă şi cu toate eforturile făcute de industria farmaceutică, mai repede de un an, un an şi jumătate, nu vom putea avea pe piaţă, la nivel comercial, un vaccin împotriva Covid-19 disponibil pe scară largă populaţiei", a explicat Dan Zaharescu.

VIDEO: 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel