EXCLUSIV  Evaluarea Națională, calendar iunie. Vlad Alexandrescu, ANUNȚ. "Sunt îngrijorat, devine absolut periculos”

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre datele Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și despre reluarea cursurilor din toamnă. 

În contextul în care autoritățile nu au pregătit un plan B pentru reînceperea cursurilor din toamnă, indiferent de evoluția pandemiei de COVID-19, senatorul USR Vlad Alexandrescu susține că este mai îngrijorat de reînceperea anului școlar 2020-2021, decât de evaluările naționale, în ceea ce privește răspândirea virusului.

"Nu există un plan B, există din păcate o amenințare că ar putea să revină, în anumite condiții de pandemie accentuată, la începutul anului școlar viitor. Aș fi poate mai puțin îngrijorat de ținerea acestor evaluări naționale, acum, în luna iunie, 12 iunie am înțeles că ar fi Evaluarea Națională și undeva pe 20 și ceva Bacalaureatul, cât aș fi de îngrijorat despre reluarea cursurilor în toamnă, pentru că asta, sigur, ține de starea generală de sănătate a populației. Însă în cazul în care lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă, nici nu vreau să mă gândesc prea mult la ce s-ar putea întâmpla din punctul ăsta de vedere, dacă lumea nu este disciplinată pe timpul verii și nu respectă regulile de protecție.

Aceleași probleme s-ar putea să le discutăm și în septembrie. Cum să spun, să lași un copil patru luni fără școală e un lucru care s-a mai văzut, dar să reîncepi provestea asta în următorul an academic și școlar devine absolut periculos", a declarat Vlad Alexandrescu, în exclusivitate pentru DC NEWS

Precizare: Conform calendarului, evaluarea națională începe în 15 iunie. Vezi aici

Vezi aici interviul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel