Când se majorează alocațiile. Orban: De la 1 ianuarie vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației

Ludovic Orban a anunțat când vor fi majorate alocațiile copiilor și cu ce valoare. 

De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii, dă asigurări președintele PNL, Ludovic Orban, scrie Mediafax. 

„De la 1 ianuarie 2022 (vor crește alocațiile pentru copii - n.r.). Aceasta este decizia coaliției, indiferent de ce amendament s-a aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii”, spune Ludovic Orban.

”Soluția legislativă”

El precizează că „se va găsi soluția legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20 %”. 

„Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL și este o lege în vigoare. Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie 2022 cu procentul de 20%”, adaugă liderul PNL.

El spune că dacă PSD va ataca la CCR, așa cum a anunțat, Guvernul va emite ordonanță de urgență.

VOT în Comisie! Majorarea alocațiilor se amână

                                                                                                                                                                                                             

Potrivit Antena 3, majorarea alocațiilor copiilor nu va mai avea loc de la data de 1 iulie. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare. Cel mai probabil, majorarea alocațiilor va avea loc abia anul viitor.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat luni că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor, scrie Agerpres.

"Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023", a afirmat Kelemen Hunor, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel