Va primi România banii de la UE? Băsescu rupe tăcerea: Trebuie aprobați de Dumnezeul Europei

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre planul Europei de relansare a economiei și a spus când și în ce condiții va primi România banii. 

În forma propusă de Comisia Europeană, în proiectul de relansare economică după pandemia de COVID-19, Bucureștiul ar urma să beneficieze de circa 33 de miliarde de euro.

„Sigur că toți vorbim despre banii anunțați de Comisia Europeană, numai că mai trebuie și aprobați și de un Dumnezeu al Europei, care se numește Consiliul European și care trebuie să aprobe. Știți, scrie în Tratat că acest Consiliu European dă orientări. Ei, până la orientări, acolo sunt toți șefii de stat și guvern, care răspund de propriile lor bugete acasă. Până când bugetul UE nu este în acord și cu ce pot ei, din punct de vedere național, nu se mișcă nimic. În momentul de față, Germania se pregătește să preia președinția (n.r. – Consiliului UE), bugetul pentru perioada de programare 2021-2027 nu este aprobat, nu s-au înțeles pe contribuții.

Ce este cert însă, că este o solidaritate între Macron și Merkel. Dacă acești doi lideri vor susține o formă a bugetului convenabilă, și împrumutul pe care urmează să îl facă Comisia se va aproba ca atare. Deci putem miza pe faptul că banii despre care s-a vorbit vor exista, dar nu mâine – abia de la 1 ianuarie, încolo, când intră noul exercițiu în funcțiune”, a declarat Traian Băsescu, în direct pe B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel