Cât de repede dispar anticorpii după vindecarea de COVID. PERICOL MAJOR în caz de reinfectare. Dr. Țincu, avertisment

Medicul Radu Țincu a explicat când ne putem reinfecta cu Sars-Cov-2 și cât timp suntem protejați de anticorpii dezvoltați în urma infectării.

"Acest studiu nou vine să completeze alte studii mai vechi de acum câteva luni care spuneau același lucru, că nu avem o imunitate după Sars-Cov-2. Această imunitate variază de la 2 luni până la 6 luni. Ce ne spun cei din Londra care au efectuat acest nou studiu, că din iunie 30% dintre cei care aveau acești anticorpi au pierdut acest titlu protector de anticorpi și sunt oricând predispuși la o nouă reinfectare. Persoanele în vârstă sunt în continuare plasate în grupurile vulnerabile deoarece dezvoltă mai puțini anticorpi.

Dacă ne gândim că anumiți pacienți cu patologii au trecut o dată de infecția cu coronavirus, cu o infectare pulmonară deja prezentă, o reinfectare poate determina o evoluție mult mai gravă a bolii la acești pacienți. Este interesant și faptul că cei asimptomatici au pierdut mai repede nivelul de anticorpi decât cei care au ajut simptomatologie. Dincolo de acest studiu făcut în Londra, trebuie să spunem că sunt și alte studii care ne spun că undeva 8% din cei care dezvoltă COVID-19 nu fac anticorpi. Aceștia sunt predispuși la o reinfectare aproape imediat după ce au trecut de primul episod de infecție cu Sars-Cov-2. Dacă e să comparăm cu gripa, se pare că anticorpii dispar mai repede.", a explicat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus. 

VEZI ȘI: Veste ÎNGRIJORĂTOARE pentru asimptomaticii COVID-19. Ce au constatat experții OMS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel