Campanie de testare la Tokyo. Care este rata de infectare cu coronavirus

O campanie de testare desfășurată de guvernul japonez a prezentat rata de infectare a populației din Tokyo cu coronavirus. 

O campanie de testare bazată pe depistarea anticorpilor dezvoltaţi împotriva SARS-CoV-2 desfăşurată de guvernul japonez a relevat că rata de infectare estimată în rândul populaţiei din capitala ţării, Tokyo, este de 0,1 %, a informat marţi ministrul nipon al sănătăţii, Katsunobu Kato, citat de EFE.

Câte persoane au fost testate în cadrul studiului 

Autorităţile sanitare japoneze au lansat această campanie la începutul lunii iunie la Tokyo şi în prefecturile Osaka (vest) şi Miyagi (nord-est), unde procentele aferente rezultatelor pozitive la aceste teste au fost de 0,17 % respectiv 0,03 %, potrivit informaţiilor anunţate de ministrul Kato pentru televiziunea publică NHK. În cadrul campaniei au fost testate aproximativ 8.000 de persoane, deşi Ministerul Sănătăţii prevedea iniţial o participare de 10.000 de persoane. Testele de anticorpi folosesc o probă de sânge şi prezintă întârzieri mai mici în oferirea rezultatelor decât testele tradiţionale PCR, care sunt şi mai puţin precise. Prezenţa anticorpilor indică dacă o persoană a fost infectată cu SARS-CoV-2, indiferent dacă a dezvoltat sau nu boala.

Ce au dorit specialiștii să afle în urma studiului 

Prin acest studiu se dorea să se afle modul în care s-a răspândit noul coronavirus în aceste zone şi posibilitatea de a se ajunge, atunci când va exista un vaccin, la aşa-numita imunitate de grup, obţinută când majoritatea populaţiei dobândeşte imunitate prin intermediul vaccinului sau al contagierii prealabile, protejându-i astfel, indirect, pe cei nevaccinaţi. Numeroase ţări au realizate teste de anticorpi anti SARS-CoV-2 şi, deşi în Japonia cercetătorii universitari au colectat deja astfel de date, acesta este primul test ce a fost realizat la scară mare de guvernul nipon, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel