Campanie agresivă de vaccinare după dezastrul din India. Peste 2 miliarde de vaccinuri, până la sfârșitul anului

După un val necruțător de COVID-19, India se pregătește de o campanie agresivă de vaccinare. Peste două miliarde de doze de vaccin ar urma să ajungă în țară. 

Orice vaccin anti Covid-19 aprobat de FDA sau OMS poate intra în India, iar companiile pot procura o licență de import în termen de două zile, scriu jurnaliștii de la CNN

Guvernul indian a estimat că va avea 2,1 miliarde de doze de vaccin în perioada august-decembrie, inclusiv 750 de milioane de doze de Oxford AstraZeneca, 156 de milioane de Sputnik și 550 de milioane de Covaxin.

Care este situația COVID-19 în India

India a raportat 343.144 de noi cazuri Covid-19 vineri, aducând totalul țării la peste 24 de milioane, conform cifrelor publicate de Ministerul Sănătății din această țară. 

De asemenea, au fost raportate 4.000 de decese vineri, ceea ce înseamnă că numărul total de morți este acum de 262.317.

Varianta COVID îngrijorătoare

Varianta virusului COVID-19 descoperită în India a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, relatează Le Figaro.

„Există informaţii că B.1.617 este mai contagioasă, dar şi dovezi care sugerează că are un anumit grad de rezistenţă la vaccinuri şi, prin urmare, o clasificăm ca o variantă îngrijorătoare la nivel global,” a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, manager tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Această variantă reprezintă unul dintre motivele care explică explozia cazurilor de Covid din India, notează Mediafax.

Statele lumii, ajutor către India

State ale Uniunii Europene, printre care și România, dar și Marea Britanie și SUA au trimis ajutoare către India. Pe măsură ce criza devastatoare a Covid-19 din India s-a instalat luna trecută, țările din întreaga lume au început să trimită provizii medicale de urgență pentru a ajuta la stoparea creșterii infecțiilor, scrie BBC News. 

Și România a făcut donații la sfârșitul lunii aprilie. Avionul Forțelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a aterizat, vineri, 30 aprilie, dimineață la ora 3:45, ora României, la New Delhi, conform unui comunicat de presă al DSU. 

În ciuda provocărilor logistice, guvernul central al Indiei afirmă că „lucrează 24x7” pentru a trimite echipamentele în zonele tensionate. India se află în mijlocul unui al doilea val sever de cazuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel