Criza energetică. USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Virgil Popescu

Sursa foto: Facebook Virgil Popescu
Sursa foto: Facebook Virgil Popescu

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. 

'Vă anunţăm că, în conformitate cu art. 112 din Constituţie şi art 189 din Regulamentul Camerei, vă înaintăm moţiunea simplă intitulată 'Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul săptămâna viitoare Virgil Popescu un pericol pentru securitatea energetică a României'. Este o moţiune simplă iniţiată de grupul parlamentar al USR, conform listei anexate', a precizat Rodeanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că procedura este îndeplinită. Biroul Permanent urmează să stabilească data dezbaterii moţiunii. 

VEZI ȘI: Adrian Câciu: Nu întrebaţi Ministerul Finanţelor de ce Ministerul Energiei nu a făcut deconturi către furnizori

Am prins în bugetele Ministerului Energiei şi Ministerului Muncii bani pentru compensarea, în sensul de decontare a facturilor furnizorilor, dar nu întrebaţi Ministerul Finanţelor de ce Ministerul Energiei nu a făcut aceste deconturi sau dacă s-au depus deconturi, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

'Ne preocupă să salvăm oamenii şi economia. Am prins în bugetele Ministerului Energiei şi Ministerului Muncii bani pentru compensarea în sensul de decontare a facturilor furnizorilor. Până acum nu s-a decontat un leu. Nu întrebaţi Ministerul Finanţelor de ce Ministerul Energiei nu a făcut aceste deconturi sau dacă s-au depus deconturi. Eu pot să mă informez şi data viitoare să vă spun. Ce a ţinut de ministrul Finanţelor sau de Parlament, de politica fiscal-bugetară, să avem aceşti bani pentru a putea banii în bugete am făcut. Banii sunt acolo', a spus oficialul.

'Schema de plafonare, finanţată de furnizori până acum. Nu s-a făcut nicio plată'

Marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), a afirmat, într-o conferinţă de specialitate, că furnizorii de energie nu au primit până acum niciun ban de la stat pentru compensarea facturilor, iar toată schema de sprijin este finanţată din noiembrie până acum de către companii.

'Din înţelegerea noastră, se doreşte un număr cât mai mare de beneficiari ai acestei scheme, urmând să fie exceptaţi doar agenţii economici mari, care intră sub incidenţa unor scheme de ajutor de stat şi alte tipuri de facilităţi. (...) Până în momentul de faţă nu s-a făcut nicio plată către furnizori, iar această schemă de la 1 noiembrie este finanţată în totalitate de furnizori', a arătat Dărăban, în conferinţa 'Criza energetică - soluţii la problemele momentului', organizată de DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel