Vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna. Pot românii să aleagă între cele două seruri? Directorul DSU vine cu răspunsul

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Călin Alexandru, director DSU și membru CNCAV, a explicat dacă cetățenii pot opta pentru serul Moderna sau pentru cel produs de Pfizer/BioNTech.

De la 1 februarie, România va începe vaccinarea cu serul produs de compania americană Moderna potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV). În paralel, va fi folosit în continuare și vaccinul Pfizer/BioNTech. Călin Alexandru, director DSU, a explicat de ce românii nu pot alege între cele două seruri.

"Vreau să lămuresc dacă persoanele vor putea alege. Procesul de vaccinare este politică de sănătate publică. Nu este un proces de alegere, cum am merge într-un magazin să cumpărăm un fular. Deci nu este o chestiune de opțiune a persoanei, ci sunt luate în considerare, la momentul când se face administrarea unui vaccin sau altul, în primul rând, elemente legate de partea medicală, după aceea cea legată de disponibilitatea vaccinului sau elemente legate de partea de sănătate publică și de protecție generală a populației față de virusul SARS-CoV-2. Deci, din acest punct de vedere, nu va exista posibilitatea de alegere, este o chestiune care se decide la nivelul centrului de vaccinare în funcție de disponibilitate și în funcție de recomandările medicale.", a explicat Călin Alexandru la Digi24.

VEZI ȘI: Care este diferența dintre vaccinul Pfizer și cel de la Moderna. Răspunsul Ministerului Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel