Calendarul învestirii propus de PNL, respins. PSD, câștig de cauză

Alexandru Ichim / 28 oct 2019 / 12:32

Calendarul învestirii Guvernului, propus de PNL, a fost respins. Reprezentanții PSD au avut câștig de cauză. 

Calendarul învestirii propus de Partidul Național Liberal a fost respins. Decizia s-a luat în ședința birourilor permanente reunite, susține România TV.

Câștig de cauză au avut reprezentanții Partidului Social Democrat care doreau ca plenul reunit în care să se voteze Guvernul să aibă loc săptămâna viitoare luni. S-a agreat propunerea venită din partea PSD.

Nu au fost voturi suficiente pentru a fi adoptat calendarul celor din PNL. Aceștia și-ar fi dorit ca mâine miniștri să fie audiați în comisiile de specialitate, iar miercuri să se organizeze ședința de plen reunit pentru învestirea Guvernului. 

Cei din PSD au adunat majoritate în ședința birourilor permanente și au avut câștig de cauză, mai precizează sursa citată.  Astfel că luni va avea loc ședința în Parlament pentru învestirea Guvernului. 

"Prin consens s-a adoptat ca audierea candidaţilor la posturile de ministru să fie programată marţi şi miercuri, de dimineaţă, de la 9,00, până seara, iar luni s-a decis în unanimitate ca la ora 14,00 să aibă loc şedinţa de plen reunită a Camerelor pentru învestirea Guvenului", a declarat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.