Câinii dresaţi din Germania pot să detecteze COVID-19 cu o precizie de peste 90%

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

În Germania există câini dresați care pot detecta Covid-19 cu o precizie de peste 90%.

O clinică veterinară din Germania a dresat câini să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%, relatează Agerpres. Patrupezii sunt dresaţi să adulmece "mirosul de coronavirus" care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat medicul veterinar Esther Schalke, citează Reuters.

Filou, un Ciobănesc Belgian în vârstă de 3 ani, şi Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii dresaţi la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

"Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%.", a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

Pot detecta și persoanele asimptomatice



"Deci câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu COVID-19.", a adăugat Volk.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, a declarat că a fost impresionat de studiu şi a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza astfel de câini pe teren, de exemplu pentru detectarea persoanelor cu COVID-19 care participă la concerte. 

În Finlanda, câini dresaţi pentru a detecta noul coronavirus au început să fie folosiţi pe Aeroportul Helsinki-Vantaa începând din luna septembrie a anului trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi. Aeroportul internaţional din Santiago de Chile foloseşte, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel