EXCLUSIV  Câinele tău vomită când mergeți cu mașina? Iată câteva sfaturi pentru ca patrupedul să se simtă excelent când sunteți în autovehicul

câini
câini

Oamenii care au câine știu cât este de greu să ia patrupedul cu mașina atunci când merg undeva. Câinele nu se simte bine, ba uneori chiar și vomită.

Dar ce trebuie să faceți pentru a evita situațiile neplăcute când mergeți cu patrupedul la plimbare cu mașina? Aflăm răspunsul de la pilotul Cezar Osiceanu. El are cea mai mare canisă de mioritici din lume. 

Pilotul Cezar Osiceanu a făcut câteva observații pentru oamenii care au câini. El are cea mai mare canisă din lume de câini ciobănești românești mioritic. A reușit reomologarea națională și omologarea internațională a raselor de câini ciobănești românești mioritic și carpatin, a prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul mondial. 

„Odată cu aducerea micului ghemotoc blănos în familie, apar și câteva probleme specifice. Astăzi o să discutăm despre cele legate de transportul lui. Ați putut observa că, în general, încă de la prima plimbare cu mașina, micul pui va vomita ușor.

 
Nu trebuie să vă speriați... pentru că este ceva normal. În general, crescătorii le dau să mănânce mai mult în perioadele de vizitare și vânzare a puilor, iar puii sub șase săptămâni nu au avut în program plimbări cu căruciorul precum bebelușii umani.

 
După perioadele impuse de medicul veterinar, ca protecție postvaccinare, veți dori să îl luați cu mașina în weekend, în parc, în excursii etc. Și veți observa că, în proporție de peste 60-70%, puiul dumneavoastră va vomita din nou în mașină, chestie deranjantă, evident, pentru toți.

 
Se pune normala întrebare de unde vine sau de ce se întâmpla asta?


În cazul copiilor noștri, scrânciobul în care au stat bunicii noștri a evoluat la actualele cărucioare cu sisteme electronice de balans. Datul în scrânciob sau balansoarul în cărucior face ca otolitii ce ne asigură echilibrul să se ordoneze și astfel, de la vârste fragede, să putem avea un echilibru bun, să facem tumbe și rostogoliri și să mergem cu mașina fără să mai vomităm. 


Bun și atunci ce puteți face? 


Simplu! Cu o seară înainte de plecarea planificată în dimineața următoare, nu îi mai dați să mănânce după ora 18.00. Îl scoateți la plimbare pe jos, circa o oră, timp în care puiul își va face necesitățile.

 
Dimineața nu îi dați să mănânce nimic, îl lăsați să bea apă și îl scoateți la plimbare minimum 30 de minute.  


După aceasta, puteți merge cu el cu mașină și, după alte două-trei astfel de plimbări, veți observa faptul că, în proporție de peste 90% din cazuri, ați rezolvat neplăcuta problema. 


Rămâne însă valabilă întotdeauna plimbarea câinelui înainte de mersul cu mașina, mai ales vara. 


Nu duceți, de la început, câinele în portbagaj deoarece se va amplifica senzația de vomă, iar câinele va memora aceasta și va refuza să mai stea acolo”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.

VEZI ȘI: Dușmanii de moarte ai câinilor în materie de alimentație. După acest articol, veți schimba definitiv hrana patrupedului

„Câinii sunt carnivori prin excelență, dar în ultimii 30-40 de ani, omul i-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase le fel.


Pâinea nu se dă la câini decât prăjită și puțină, cel mai bine este să fie evitată deoarece fermentează. Roșiile sunt excluse total pentru că fermentează. Oasele de pui se sparg în așchii dure, iar câinii nu mestecă precum oamenii, ci sfărâmă și înghit ceea ce poate produce accidente care se pot solda cu deces. Un mioritic splendid de circa un an și 65 de kg a murit din cauza unui copan de găină bătrână folosit la ciorba stăpânilor care s-a spart perforând gâtul câinelui.

Oasele sunt bune cu cât sunt mai mari, dar de preferat de vacă. Câinii nu se spală singuri pe dinți, ci își curăță dinții în mod natural rozând oase. În exces, oasele fierte pot conduce la eczeme diverse.

Oul este un aliment extrem de important și în alimentația câinilor, dar pentru a beneficia de aportul său se dă doar gălbenușul crud în amestec cu lapte, în special puilor sau câinilor în creștere, în special pentru rasele de talie medie și mare, dar nu mai mult de patru zile pe săptămână. Merele și fructele sunt evitate pentru fermentația pe care o produce. 

Imaginația producătorilor de mâncare uscată întrece orice limite, ei producând și comercializând produse cu: sare multă, E-URI din belșug, chiar și cu porumb, extracte din sânge animalier, făină din amestec de oase de porc și vacă, făina proteică din cadavre de animale de fermă, excluse pentru consum și incinerate, dar și grăsimi în principal de porc.

Și spun aceste este lucruri pentru că sunt posesorul celei mai mari canise (crescătorii) de ciobănești românești din lume: canisa de România (cu peste 700 de câini produși sau aparținându-mi), arbitru chinolog atestat intern și internațional, autorul unei invenții brevetate la OSIM de către firma tatălui meu, OSIPET COMSERV SRL, destinată igienei pisicilor, autorul produsului din carne de pasăre destinat câinilor și pisicilor produs timp de peste 15 ani de aceeași firmă. Firma a fost lider de piață în România în segmentul producătorilor de hrană pentru câini și pisici. De asemenea, sunt calificat și brevetat ca agent de poliție sanitară, autorul conservelor destinate alimentației câinilor și pisicilor: OSIPEDIGREE și KITTY CAT care au fost singurele din Europa cel puțin, realizate exclusiv cu carne de pasăre destinată consumului uman și în fabrica de conserve de pește de la Galați.

Un mare minus este omiterea arpacașului din alimentația câinilor, în special a puilor și câinilor de talie medie și mare, omiterea zerului din care se fac produsele naturiste pentru luarea în masă musculară a culturiștilor, omiterea uleiului de pește care face un păr deosebit de lucios câinilor, omiterea cărnii de oaie, extrem de apreciată datorită mirosului ei puternic de către toți câinii, în special cei de vânătoare sau ciobănești, omiterea mărarului și pătrunjelului, care sunt depozite naturale de vitamina D27. De asemenea, nu trebuie omis nici untul produs din lapte de oaie, vacă, capră”. Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel