Câinele suspect de COVID-19, mort după ieșirea din carantină

Câine
Câine

Câinele de companie din Hong Kong, suspectat de infectare cu coronavirus, a murit după ce a fost eliberat din carantină.

Un câine de companie în vârstă de 17 ani din Hong Kong, care a fost testat negativ la coronavirus după ce suspiciunile iniţiale de infectare s-au dovedit nefondate, a murit la două zile după ce a fost eliberat din carantină, au anunţat miercuri autorităţile, potrivit Reuters.

Potrivit veterinarilor din acest centru financiar asiatic, cauza morţii câinelui ar fi fost stresul şi anxietatea provocate de izolarea în carantină, departe de proprietarii săi.

Citește și: Medicamente COVID-19. Paracetamolul, bun sau rău? Adrian Grecu EXPLICĂ

Rezultatele testelor au fost de multe ori "slab pozitiv"

Animalul, care aparţine unui pacient diagnosticat cu COVID-19, a fost testat negativ la coronavirus săptămâna trecută, potrivit Departamentului pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) din Hong Kong, liniştind temerile referitoare la posibilitatea transmiterii de la om la animal.

Câinele s-a întors la casa stăpânului său sâmbătă. AFCD nu a oferit detalii suplimentare.

Rezultatele testelor au fost în mod repetat "slab pozitiv" de la sfârşitul lunii februarie, cu niveluri reduse de virus identificate în probele colectate din cavitatea nazală şi bucală, ceea ce a impus realizarea unor testări suplimentare pentru a confirma dacă este vorba despre infectare sau doar o contaminare, citează Agerpres. 

Potrivit OMS, până în prezent nu există dovezi care să ateste infectarea animalelor

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până în prezent nu există dovezi care să ateste infectarea animalelor de companie cu coronavirus.

Experţii veterinari care au examinat cazul din Hong Kong au precizat că posesorii de animale de companie nu trebuie să fie excesiv de îngrijoraţi şi nu trebuie să-şi abandoneze animalele.

În Hong Kong, au fost confirmate până în prezent 167 de cazuri de coronavirus şi s-au înregistrat patru decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel