Câine de companie plasat în carantină în Hong Kong, REZULTAT TEST coronavirus

Câine
Câine

Un câine de companie plasat în carantină în Hong Kong cu suspiciune de coronavirus a fost testat negativ, au anunţat autorităţile joi seară, calmând temerile referitoare la posibilitatea transmiterii de la om la animal, informează Reuters.

Câinele, care aparţine unui pacient confirmat cu COVID-19, va trebui să fie testat din nou înainte să fie eliberat din carantină. Rezultatul negativ nu înseamnă că animalul nu a fost infectat cu virusul, a precizat Departamentul pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) din Hong Kong.

'Totodată, nu este neobişnuit ca în primele stadii ale infecţiilor să avem rezultate negative întrucât, de obicei, este nevoie de 14 zile sau mai multe zile ca niveluri măsurabile de anticorpi să poată fi detectate', au mai precizat autorităţile. Rezultatele testelor au fost în mod repetat 'slab pozitiv' de la sfârşitul lunii februarie, cu niveluri reduse de virus identificate în probele colectate din cavitatea nazală şi bucală, ceea ce a impus realizarea unor testări suplimentare pentru a confirma dacă este vorba despre infectare sau o contaminare din mediu.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până în prezent nu există dovezi care să ateste infectarea animalelor de companie cu coronavirus. Experţii veterinari, care au examinat cazul din Hong Kong, au precizat că posesorii de animale de companie nu trebuie să fie excesiv de îngrijoraţi şi nu trebuie să-şi abandoneze animalele. În Hong Kong, au fost confirmate circa 131 de cazuri de coronavirus şi s-au înregistrat trei decese, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel