Cabinet de vaccinare non-stop, pe Aeroportul "Henri Coandă"

Un cabinet de vaccinare este deschis de miercuri pentru pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

Conform ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, cabinetul este amenajat în zona publică a aerogării, între terminalele „sosiri” și „plecări”. Acesta este destinat cetățenilor români și străini cu rezidență în România, care se pot vaccina împotriva Covid-19 fără programare.

Serul folosit este cel produs de compania Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică, iar persoanele care aleg să se vaccineze primesc pe loc dovada imunizării, transmite Mediafax.

Centru de vaccinare drive-thru în Mamaia Sat

Un centru de vaccinare drive-thru va fi deschis într-o parcare din Mamaia Sat. Acesta va funcționa pe 4 și pe 5 iunie, anunță autoritățile.

Centrul de vaccinare va fi organizat de Direcția de Sănătate Publică Constanța într-o parcare din Mamaia. Imunizarea se va face cu serurile Pfizer și Johnson & Johnson.

„În perioada 4-5 iunie DSP Constanța organizează o campanie de vaccinare Drive-Through, cu serul Pfizer / Johnson & Johnson, care constă în amenajarea a unui flux de vaccinare în parcarea zona Hanul cu Pește din Mamaia Sat. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport)”, au anunțat organizatorii.

Centrul de vaccinare de la Mamaia Sat va fi deschis vineri și sâmbătă, între orele 11:00 -18:00.

România, prima țară din UE care vaccinează copiii

„Așa știm și noi”, a spus miercuri Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă poate să confirme faptul că România este prima țară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii.

„Așa știm și noi, știu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferențe de strategie de la o țară la alta. Știm foarte bine că în multe alte țări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluși de pildă copiii care au afecțiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare, unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel