Buget 2019, vot final în Parlament

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor va acorda, vineri, vot final proiectelor legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. 

Într-o primă fază, Parlamentul va vota o anexă a bugetului care nu a mai fost dezbătută joi noaptea. Ulterior, plenul va dezbate şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat. Apoi, ambele documente vor fi supuse votului final. Senatorii şi deputaţii a adoptat, joi, în plenul reunit, articolele proiectului bugetului de stat pe 2019 şi anexele sale care cuprind bugetele principalilor ordonatori de credite, fiind acceptate mai multe amendamente. 

Unul dintre amendamente, iniţiat de liberalul Robert Sighiartău, vizează majorarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 cu 2.130.528.000 lei pentru a creşte alocaţiile copiilor începând cu 1 martie. Potrivit lui preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiilor va fi deficitul bugetului general consolidat care ar creşte astfel de la 2,55% la 2,76%. Dragnea a explicat că pentru schimbarea deficitului bugetar este necesară modificarea legii plafoanelor bugetare. 

Vezi şi: Kovesi audiere vineri, 15 februarie. Detalii din dosar

Europa League, rezultate play off 14 februarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel