Urmărește emisiunea live


Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu. Se deschid restaurantele şi cinematografele

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu, după ce rata de incidenţă privind infectările cu coronavirus a scăzut sub 3 la mie pentru ultimele 14 zile. 

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc în prima partea a zilei de duminică pentru a decide deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare se menţine într-un trend descendent sub 3 la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relazarea în Capitală. În cazul în care rata de infectare nu se menţine sub 3 la mia de locuitori, în următoarele două zile şi indicele creşte uşor, atunci această hotărâre nu va mai fi luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, a adăugat Stoica, conform România TV.

„Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie. Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a explicat prefectul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel