Bucureștenii s-au bucurat degeaba. NU au fost vaccinați 1,2 milioane de locuitori. Prefectul Capitalei, încurcat în cifre: Vă cer scuze

Alin Stoica
Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a încurcat în cifre. Acesta a declarat că au fost vaccinați 1,2 milioane de bucureșteni, apoi și-a cerut scuze. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat astăzi că au fost vaccinați 1,2 milioane de bucureșteni. De fapt, nu este așa. Alin Stoica s-a încurcat în cifre și a raportat numărul de doze administrate, nu numărul celor vaccinați. El a precizat ulterior că numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611. Dacă ar fi fost în realitate 1,2 milioane de vaccinați în București, asta ar fi însemnat 50% dintre locuitorii Capitalei.

"În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit - de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611. Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori. Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie.", a scris Alin Stoica pe pagina sa de Facebook. 

Vestea care îi bucurase pe bucureșteni

Rectificarea lui Alin Stoica vine după ce astăzi anunțase că aproape 1,2 milioane de bucureşteni s-au vaccinat anti-COVID. Presa a dat știrea și a scris că rata de vaccinare a depășit 50% în București. Alin Stoica anunțase astăzi și organizarea de noi evenimente de vaccinare dedicate nu doar locuitorilor Capitalei, ci şi celor din judeţele limitrofe.

„Suntem aproape 1.200.000 de bucureşteni care suntem vaccinaţi, lucrul acesta mă bucură, este foarte bine şi cu ajutorul centrelor drive thru care se deschid la periferia Bucureştiului sper să atragem cât mai mulţi oameni la vaccinare şi din judeţele limitrofe. Ştiu că există un trafic foarte mare între judeţele limitrofe şi Bucureşti.”, a spus, vineri, Alin Stoica.

„În tot Bucureştiul va exista această preocupare de a ajunge cât mai aproape de oameni şi de a facilita ajungerea lor la centrele de vaccinare. De exemplu, în Giuleşti, va exista o cursă între Giuleşti sud şi centrul de vaccinare de la mall, în aşa fel încât toate persoanele care doresc să o facă, să se vaccineze.”, a mai spus prefectul Alin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel