Bruxellesul lansează un program dedicat mutaţiilor coronavirusului

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană va lansa miercuri un program menit să studieze mutaţiile coronavirusului, a dezvăluit preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat pentru ediţia de marţi a cotidianului financiar francez Les Echos, notează AFP. 

Numit 'Hera incubator', noul program 'va reuni companii farmaceutice, autorităţi sanitare, oameni de ştiinţă şi Comisia Europeană, cu importante fonduri dedicate', a afirmat ea, fără să precizeze sumele. 'De acum înainte, şi în paralel cu eforturile asupra vaccinurilor actuale, trebuie să ajutăm producătorii să dezvolte capacităţi de producţie' pentru 'vaccinuri din generaţia a doua', a detaliat Ursula von der Leyen în acest interviu, explicând că 'aceste mutaţii ne îngrijorează foarte mult'.

Bruxelles şi-a anunţat deja intenţia de a lansa o nouă agenţie europeană, Health Emergency Response Authority (HERA, Autoritatea pentru reacţii sanitare de urgenţă), pentru a lupta împotriva viitoarelor pandemii şi o coordonare mai bună între cei 27. În ceea ce priveşte introducerea pe piaţă a unor noi vaccinuri capabile să răspundă mai bine la mutaţiile COVID-19, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunţat duminică o accelerare a procedurii de autorizare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Pe de altă parte, preşedinta executivului european a mai lansat în acest interviu un apel la 'dezvoltarea unor parteneriate mai sistematice între laboratoare, cu o partajare controlată a licenţelor, dincolo de etapa unică de îmbuteliere', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel