Bruxelles, ultimatum pentru 6 țări din UE: Să explice de ce au aplicat restricții anti-COVID-19 atât de dure

Bruxelles, ultimatum pentru 6 țări din UE: Să explice de ce au aplicat restricții anti-COVID-19 atât de dure  /  Sursă foto: Pixbay
Bruxelles, ultimatum pentru 6 țări din UE: Să explice de ce au aplicat restricții anti-COVID-19 atât de dure / Sursă foto: Pixbay

Șase state membre ale Uniunii Europene au primit un ultimatum de 10 zile pentru a explica de ce au aplicat restricții atât de dure.

Comisia Europeană a făcut apel marți la șase state membre să relaxeze restricțiile impuse în mod unilateral la granițe în vederea combaterii Covid-19, în încercarea de a ajunge la o abordare coordonată mai puțin restrictivă în ceea ce privește circulația mărfurilor și a persoanelor în interiorul blocului comunitar. Astfel, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia şi Ungaria au zece zile să justifice restricţiile impuse, despre care comisarul pentru justiţie Didier Reynders spune că merg „prea departe”, potrivit Reuters.

În încercarea de a opri răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului, nouă țări din UE au restabilit controalele la frontiere (Belgia, Germania, Danemarca, Ungaria, Austria, Portugalia, Finlanda, Norvegia şi Spania). Cu toate acestea, Comisia se concentrează asupra celor șase, care au impus restricții suplimentare privind circulația. 

Țările UE au convenit la începutul lunii că, deşi sunt libere să impună interdicţii de călătorie pentru a proteja sănătatea publică, transporturile de marfă ar trebui protejate şi că, dacă măsurile restrictive provoacă perturbări, restricțiile ar trebui ridicate.

„Întoarcerea la o abordare coordonată a tuturor măsurilor luate în ceea ce priveşte libera circulaţie a persoanelor şi bunurilor în Uniunea Europeană reprezintă o necesitate”, a subliniat oficialul european.

În lipsa unei abordări coordonate a tuturor celor 27 de țări, „riscăm divizări şi perturbarea liberei circulaţii, precum şi a lanţurilor de aprovizionare, ceea ce am putut vedea şi în ultimele săptămâni”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Publika.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel