Britanicii iau o măsură economică istorică. Liberii profesioniști vor primi până la 2.500 lire pe lună

Fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, candidat la succesiunea lui Boris Johnson / Foto: Agerpres
Fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, candidat la succesiunea lui Boris Johnson / Foto: Agerpres

Liberii profesioniști britanici vor putea primi până la 2.500 lire (13.300 lei) pentru a-și acoperi pierderile cauzate de pandemia de coronavirus.

Liberii profesioniști britanici vor putea primi până la 2.500 lire (13.300 lei) pentru a-și acoperi pierderile cauzate de pandemia de coronavirus, conform The Sun. Cu toate acestea, muncitorii de acest fel nu vor putea beneficia de acest ajutor până în iunie 2020.

Ministrul Finanțelor Publice de la Londra, Rishi Sunak, a dezvăluit un pachet de măsuri de ajutor pentru cei 3,8 milioane de britanici independenți, însă va dura câteva luni până când fondurile vor putea fi accesate.

Care sunt cifrele

The Sun a dezvăluit că mult așteptatul pachet va încerca să ajute în caz de urgență doar liberii profesioniști care aveau venituri mici sau medii, însă exclusiv din iunie.

Britanicii care câștigă până la 50.000 de lire pe an vor putea obține până la 80% din venituri. Liberul profesionist britanic va primi, în medie, un ajutor de 940 lire pe lună (5.000 lei/lună), au estimat funcționarii Ministerului Finanțelor.

Plățile vor fi efectuate în iunie, dar vor include martie, aprilie și mai

Sunak a confirmat astăzi că știrile au fost adevărate și că plățile se vor face în iunie, retrospectiv până în martie. Cu toate acestea, ministrul a spus că va încerca să ajute oamenii mai rapid decât iunie 2020. În plus, doar liberii profesioniști care au plătit taxe în 2019 vor putea să fie despăgubiți.

Pe lângă taxe, independenții vor trebui să demonstreze că au fost „afectați negativ" de coronavirus, fapt ce a dus la scăderea directă și semnificativă a veniturilor lor.

Nu vor fi lăsați în urmă

„Nu veți fi uitați. Nu vă vom lăsa în urmă. Vom fi cu toții împreună", le-a transmis ministrul independenților britanici. „Ce am făcut acum cred că va fi una dintre cele mai semnificative intervenții din istoria statului britanic sau ale vreunui guvern din toată lumea".

Curățătorii, instalatorii, electricienii, muzicienii, frizerii și alte persoane liber profesioniste, care vor putea aplica pentru ajutor, vor putea face acest lucru cu ajutorul unui formular online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel