Britanicii au luat cu asalt plajele. S-au scos ”mareșali COVID-19”, amendă de 1.000 de lire. Ridicarea restricțiilor, incertă

foto pixabay
foto pixabay

În timp ce majoritatea țărilor din Europa au anunțat noi măsuri de relaxare odată cu sosirea verii, autoritățile britanice ezită să facă acest lucru din mai multe motive. 

Autoritățile britanice sunt între ciocan și nicovală. Deși relaxarea mai devreme a restricțiilor ar fi o decizie benefică pentru turism, guvernul are rețineri din cauza îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului dar și din cauza faptului că britanicii au luat deja cu asalt plajele, ignorând măsurile rămase în vigoare.

Amendă de 1.000 de lire dacă dormi noaptea pe plaja din Bournemout

Economia a avut deja de suferit, iar banii veniți din turism ar fi un plus. Totuși, experții au temeri că dacă vor relaxa restricțiile se vor confrunta cu o nouă avalanșă de îmbolnăviri. De altfel, britanicii deja se bucură de temperaturile ridicate, profitând la maximum. Plajele și localurile au fost luate cu asalt, iar din cauza faptului că nu au fost respectate măsurile de protecție în unele zone au fost anunțate noi restricții. Spre exemplu oamenii nu mai au voie să doarmă peste noapte pe plaja din Bournemouth, scrie Sky News.

Vezi aici imaginile de pe plaja din Bournemouth

"Cine face acest lucru riscă să fie urmărit penal, o amendă de 1.000 de lire sterline și un „somn incomod” în mâinile directorilor consiliului.", au avertizat autoritățile locale.

Mareșali COVID-19, scoși pe plajă

Pentru aceste plaje au mai fost angajate 75 de persoane care vor trebui acum să monitorizeze dacă regulile sunt respectate. Măsura vine după ce și vara trecută autoritățile s-au confruntat cu un val de turiști care au ignorat faptul că încă ne aflăm în perioadă de pandemie. Noul personal va patrula 24 de ore pe zi pentru a impune interdicția de campare peste noapte pe plaja Dorset. 

„Patrule de securitate suplimentare, mareșali COVID-19 și ofițeri CSAS suplimentari vor fi dislocați în zonele aglomerate pentru a oferi o prezență uniformă și pentru a face față comportamentului antisocial și a reglementărilor COVID-19 de care dau dovadă unii turiști.", a spus un reprezentant al consiliului care se ocupă de această plajă. 


Când vor fi ridicate restricțiile

Este „puțin probabil” ca restricțiile să fie ridicate mai devreme, a declarat un ministru pentru Sky News. Întrebat despre posibilitatea ca guvernul să acționeze mai devreme pentru a elimina măsurile COVID-19, Kwasi Kwarteng a spus că va "da dovadă de prudență" și "se va uita la data de 19 iulie".

"Ar putea fi înainte, dar cred că este puțin probabil. În general, am rămas la datele pe care le-am stabilit.", a spus el.

81% dintre britanici au primit cel puțin o doză de vaccin

Declarația ministrului vine după ce un expert în vaccinuri a declarat pentru Sky News că Marea Britanie s-ar putea deschide „mai devreme” datorită numărului mare de persoane vaccinate.

Brendan Wren, profesor de vaccinologie la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat că mai mult de 81% din populația adultă a primit deja o doză de vaccin anti-COVID și 59% au fost vaccinați ambele doze, un lucru care  este „foarte încurajator”.

Întrebat dacă succesul programului de vaccinare înseamnă că Anglia nu va trebui să aștepte până la 19 iulie pentru a se deschide complet, el a spus: „Ar trebui totuși să fim vigilenți, dar vigilența și vaccinarea sunt cele două cuvinte. Deci, cred că dacă cifrele vor continua să fie promițătoare, atunci cred că există o mare speranță că vom putea deschide pe 5 iulie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel