Brazilia și-a dezvoltat propriul vaccin împotriva coronavirusului

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Brazilia și-a creat propriul vaccin împotriva virusului Sars-Cov-2.

Institutul Biomedical Bhutantan din statul brazilian São Paulo este gata să înceapă studiile clinice ale propriului vaccin împotriva infecției cu Sars-Cov-2 - ButanVac, scrie Bloomberg. Guvernatorul  din Sao Paulo, João Doria, a declarat că studiile ar trebui să înceapă în aprilie.

După finalizarea studiilor, vaccinul ar urma să înceapă producția în luna mai. Până în iulie, Brazilia se așteaptă să producă aproximativ 40 de milioane de doze. Institutul Butantan subliniază că medicamentul va fi utilizat în principal în țară și abia apoi accesul la acesta va fi deschis și altor state.

"Pandemia poate fi controlată în America de Nord și Europa, dar va rămâne în Africa, America Latină și țările sărace din Asia. Sunt necesare vaccinuri pentru aceste țări. Trebuie să lupte împotriva epidemiei pentru a avea succes la nivel global.", a declarat șeful Institutului Butantan, Dimas Kovas.

Potrivit lui Covas, testele efectuate pe animale au avut succes. El a menționat că vaccinul dezvoltat este sigur. Mai mult, serul va fi mai ieftin decât vaccinurile existente pe piață. Totodată, acesta a menționat că există posibilitatea ca o singură doză de ButanVac să fie suficientă pentru a avea protecție împotriva virusului. Anterior, Institutul brazilian din Butantan a participat la dezvoltarea vaccinului Coronavac împreună cu compania chineză Sinovac Biotech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel