EXCLUSIV  Brăila mall, atac. Comisar-șef Mihai Untaru, cazul care schimbă tot: Ce trebuie urmărit

Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a vorbit, pentru DCNews, despre cazul tânărului din Brăila care a șocat toată țara. „Este o știre care va face ocolul lumii”, susține acesta. 

Un tânăr din Brăila, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut duminică, 11 noiembrie, fiind acuzat că a înjunghiat un bărbat în urma unui conflict legat de o maşină, după care a intrat cu maşina în două persoane aflate pe centura oraşului şi în mai mulți oameni care erau în parcarea unui centru comercial. Conform reprezentanţilor ISU Brăila, la mall au fost rănite şapte persoane, printre acestea numărându-se şi doi copii, în vârstă de 11 şi 13 ani. Acestora li se adaugă cele două persoane rănite pe centura de ocolire, precum şi bărbatul înjunghiat. Potrivit unor martori, în momentul în care a fost imobilizat, tânărul striga „trebuie să curgă sânge în ţara asta".

Contactat de DCNews, celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a declarat: „Este un caz atipic pentru România, delirant din punctul meu de vedere. E de la sine înțeles că cei care trebuie să-și expună părerile sunt psihiatrii și psihologii. E puțin probabil să avem de-a face cu un atac terorist. Nu sunt elemente care să indice noțiunea de terorism, cu toate cu terorismul este asimilat panicii pe care o creează, iar gestul tânărului a creat destul de multă panică în jurul oamenilor".

A vrut spectacol

„Orice gest făcut într-un mall are o doză de spectacol. A vrut să atragă atenția asupra lui. Și i-a ieșit. Din păcate, a făcut și victime. Nu cred că conștientizează gravitatea faptelor. Pentru el, e o chestie publicitară, un panou publicitar", a spus comisarul-șef în rezervă.

Exemplul dat de justiția din România

„Dacă o să i se rețină tentativă de omor, înmulțumit cu numărul victimelor... scapă cu vreo 20 de ani de închisoare. Problema este cum vor trata judecătorii acest caz. Va fi o emblemă de azi înainte. Dacă vor fi foarte drastici, probabil că va fi un exemplu. Dacă vor fi miloși, va fi un alt exemplu", a spus Untaru, adăugând că va fi un examen pentru justiție, „cum vor derula ancheta, încadrările și finalitatea".

„Este foarte interesant de urmărit acum cât de repede se vor lua deciziile necesare. Vom vedea care va fi exemplul dat de procurori și judecători. Va fi foarte important. Cazul va ține capul de afiș mult, mult timp de astăzi înainte, pentru că, în România, nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Este o știre care va face ocolul lumii", a precizat, pentru DC News, Mihai Untaru.

Acesta a mai spus că „nu vorbim de răzbunare, ci de o demență dusă la extrem". „Cred că în mintea lui e un gol imens. E de văzut ce studii are, familia în care a crescut, zona în care s-a învârtit, cercul de prieteni – acestea sunt lucrurile de radiografiat la ora actuală", a afirmat comisarul-șef în rezervă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel