Bosch vine la Jucu, unde va investi 60 milioane de euro

bosch
bosch

Firma germană de componente auto Bosch,s-a decis să vină la Jucu, unde va deschide o unitate de producție în care va investi 60 de milioane de euro. Pe lângă investiţia germanilor de la Bosch şi producătorul italian De'Longhi va investi 30 milioane de euro în realizarea unei fabrici de electrocasnice în Jucu, pe platforma fostei facilităţi Nokia, şi va crea între 600 şi 1.000 de noi locuri de muncă.

Directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Găvrea, a confirmat joi pentru Transilvania L!VE, că pe lângă producătorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA care va achiziţiona facilităţile de producţie Nokia din Cluj, şi grupul german Bosch va demara o investiţie în parcul industrial Tetarom III.

Investiţia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de muncă.

Consiliul Judeţean Cluj a făcut unele declaraţii în ceea ce priveşte acestă nouă investiţie, în momentul în care a fost anunţat acordul pentru achiziţionarea de către compania italiană De'Longhi a facilităţii de producţie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel că aşteptăm semnarea lui, după ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finanţe", a declarat directorul general Tetarom în cadrul unei emisiuni la postul TV local.

Potrivit acestuia, Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investiţiile ar putea ajunge la peste 60 mil. euro. Aici urmează să fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Găvrea.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara. Compania Robert Bosch SRL a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 249,5 milioane de lei (circa 59 milioane euro), conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice.

Investiţiile companiilor De'Longhi şi Bosch la Jucu ar putea echilibra piaţa muncii din zonă, grav afectată după plecarea Nokia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel