Boris Johnson rămâne în spital. ”Prea dornic să-și imite eroul”, susține un parlamentar

Boris Johnson a anunțat, luni, că este ”într-o stare bună" la spital, chiar dacă are simptome ”persistente" de coronavirus, în ciuda unor ”dezinformări”.

Premierul Marii Britanii a mulțumit personalului „genial" NHS, după ce a fost internat la ”St. Thomas”, lângă Downing Street, aseară. Medicii s-au alarmat că temperatura lui nu a scăzut încă, la 10 zile după diagnosticul pozitiv.

Într-un mesaj pe Twitter, postat luni după amiaza, Boris Johnson, 55 de ani, a insistat că este supus unor „teste de rutină" și că „este încă în contact cu echipa", în timp ce guvernul luptă cu focarul mortal din Marea Britanie.

Dar există avertizări din partea miniștrilor că Johnson și-a „riscat sănătatea", menținând un ritm de muncă frenetic, în timp ce un senior Tory a spus că trebuie să învețe că „nu este indispensabil" și trebuie să se odihnească. Un parlamentar a sugerat că era prea dornic să-și imite eroul, Winston Churchill, sfidând boala, conform Daily Mail.

Rămâne șeful guvernului

Johnson a insistat că nu este o internare de urgență și premierul rămâne în controlul guvernului, deși a rămas în spital fără a fi anunțat un interval de timp clar pentru a fi externat. Cu toate acestea, deputatul său Dominic Raab a prezidat reuniunea zilnică a comitetului de criză a coronavirusului în această dimineață, iar ședința Guvernului britanic de mâine a fost amânată.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al premierului a refuzat să spună dacă a existat un diagnostic de pneumonie, și a respins afirmațiile, care provin din Rusia, ca ”dezinformare", conform cărora Boris Johnson a fost conectat la un ventilator.

Întrebat dacă simptomele sunt „ușoare" - cuvântul folosit anterior pentru a le descrie - purtătorul de cuvânt a spus în schimb că sunt „persistente" și includeau „o temperatură și o tuse".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel