Boris Johnson a luat parte la activitățile de Crăciun de pe Downing Street, în timp ce țara se afla în carantină strictă

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Boris Johnson ar fi participat la una din activitățile de Crăciun care au avut loc în sediul de pe Downing Street. 

Boris Johnson a participat la un joc tip test de Crăciun, fiind așezat între doi colegi din Downing Street, numărul 10, anul trecut, în timp ce adunările la interior erau interzise la Londra. The Sunday Mirror a publicat o poză cu Johnson la eveniment, despre care s-a spus că a avut loc pe 15 decembrie.

Downing Street a transmis că premierul „a participat pentru scurt timp, virtual” pentru a mulțumi personalului pentru munca depusă în timpul pandemiei. Liderul laburist Sir Keir Starmer a spus că el consideră că premierul a încălcat regulile COVID-19 în vigoare la acea vreme.

El a declarat pentru Andrew Marr Show de la BBC că evenimentul a creat „furie” și că încrederea în prim-ministru a ajuns la un „minim istoric”.

Investigație a Guvernului în cazul petrecerilor

Noua informație vine după ce guvernul a lansat o investigație cu privire la trei acuzații în privința unor petreceri de Crăciun din decembrie 2020, dintre care două în Downing Street, în ciuda regulilor COVID-19 care le interziceau. În fotografie, domnul Johnson stă în biblioteca biroului său, între un coleg care poartă o eșarfă de beteală și altul aparent cu o pălărie de Moș Crăciun.

O sursă a declarat pentru Sunday Mirror că mulți angajați erau înghesuiți la computere, discutau, beau alcool, ia într-un birou erau patru echipe de șase persoane. Mai multe surse au declarat pentru BBC săptămâna aceasta că a fost vorba despre un joc pe echipe tip test de Crăciun, la care a participat personalul din Downing Dtreet, cu invitații trimise în avans prin e-mail.

„Întâlnire virtuală”

În timp ce Downing Street a descris adunarea ca o „întâlnire virtuală”, sursele au transmis că în timp ce unii s-au alăturat virtual, alții erau la birou, în grupuri, la petreceri și jocuri de societate. 

La acea vreme Londra se afla sub restricții dure, care interziceau vizitele persoanelor din alte case sau gospodării și permiteau maximum șase persoane în grupurile care se întâlneau în exterior. 

Citește aici mai multe: Petreceri de Crăciun la nivel înalt. Secretarul de presă al premierului britanic avea un rol central la sindrofii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel