Petreceri de Crăciun la nivel înalt. Secretarul de presă al premierului britanic avea un rol central la sindrofii

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Secretarul de presă al premierului britanic avea un rol central în petrecerile de Crăciun din timpul pandemiei. 

Secretarul șef de presă al premierului s-a adresat personalului într-un toast și a acordat premii la o petrecere din Downing Street de Crăciunul trecut, care este în prezent investigată. Jack Doyle, pe atunci director adjunct de comunicații, a ținut un discurs în fața a 20-30 de persoane la întâlnirea din 18 decembrie 2020.

O sursă a declarat pentru BBC că la eveniment a fost mâncare, dar și băutură și jocuri. Downing Street a transmis: „Există o anchetă în curs și nu vom mai comenta la adresa acestui cazul”.

Acest eveniment este unul dintre cele trei reuniuni ale personalului guvernamental, din timpul carantinei de anul trecut, investigate acum de cel mai înalt funcționar public din Regatul Unit, Simon Case. Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, a spus că știrile despre prezența lui Doyle la petrecere au „demonstrat” că ancheta condusă de Case este una „aparentă”.

Doyle a participat, de asemenea, la întâlnirile despre COVID-19 din Downing Street în acea noapte, care au durat până seara târziu, a aflat BBC. Se înțelege că în fiecare vineri din acea perioadă, Doyle mulțumea personalului pentru munca depusă și acorda un premiu.

Poliția Metropolitană nu va investiga petrecerea 

Poliția Metropolitană din Londra a transmis joi, 9 decembrie, că nu investighează acuzațiile aduse personalului de pe Downing Street, nr. 10, pentru că au încălcat regulile împotriva COVID-19 în decembrie anul trecut din cauza „absenței dovezilor”.

Un videoclip obținut de ITV îi arată pe asistenții cabinetului premierului în timp ce glumesc despre organizarea unei petreceri de Crăciun, în ciuda restricțiilor și a carantinei. În urma unor reacții furioase, fosta purtătoare de cuvânt a premierului, care apare în clip, a renunțat la rolul său.

Opoziția condamnă lipsa de inițiativă a poliției

Secretarul opoziției pentru sănătate, Wes Streeting, a declarat că este „pur și simplu neplauzibil ca poliția să susțină că nu există dovezi că au avut loc petreceri”, adăugând: „Cu toții am văzut videoclipul care implică personalul cu referire la petrecere din 18 decembrie”.

Boris Johnson și-a cerut scuze pentru clipul personalului din Downing Street și a cerut înaltului funcționar public Simon Case să efectueze o anchetă pentru a stabili dacă regulile au fost încălcate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel