Boris Johnson, ultimele date despre starea sa de sănătate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al primului ministru din Marea Britanie, Boris Johnson, a făcut noi precizări cu privire la starea de sănătate a acestuia. 

Premierul britanic Boris Johnson este în stare stabilă la terapie intensivă, a primit oxigen şi nu are pneumonie, a anunţat marţi Downing Street, relatează DPA, scrie Agerpres. 

Prim-ministrul a fost stabil peste noapte şi se menţine într-o stare bună, a declarat un purtător de cuvânt al biroului său. El primeşte tratament standard cu oxigen şi respiră fără niciun fel de altă asistenţă, a precizat acesta.

Potrivit unei surse guvernamentale, până miercuri nu sunt aşteptate alte actualizări cu privire la starea premierului Johnson, notează Reuters.

Cine îl înlocuiește pe Boris Johnson?

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, care îl înlocuieşte temporar pe premierul Boris Johnson, a declarat că în conformitate cu practica clinică obişnuită, evoluţia premierului Johnson continuă să fie monitorizată îndeaproape la terapie intensivă. El a spus că miniştrii cabinetului au fost şocaţi de deteriorarea stării premierului Johnson.

Sunt încrezător că va trece peste aceasta pentru că, dacă există un singur lucru care îl ştiu despre acest prim-ministru, este acela că este un luptător, a spus Dominic Raab.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, depistat pozitiv în 27 martie, este primul lider al unei mari puteri despre care s-a confirmat că este purtător al coronavirusului. El a ajuns la spital după zece zile de izolare, timp în care a continuat să manifeste simptome specifice COVID-19.

Lideri internaționali au transmis mesaje de însănătoșire 

Lideri internaţionali, aliaţi şi adversari politici ai premierului britanic au transmis mesaje de însănătoşire după aflare veştii că acesta a fost transferat luni seara la terapie intensivă.

Mai mulţi lideri, între care preşedinţii american Donald Trump, rus Vladimir Putin, sud-coreean Moon Jae In şi francez, Emmanuel Macron i-a urat însănătoşire grabnică premierului Johnson. Downing Street a indicat că oficiali britanici sunt siguri că Boris Johnson primeşte celor mai bune îngrijiri medicale posibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel