Lingurițe de plastic în biserici. Preotul Visarion Alexa: Act de INDECENȚĂ! Ca și cum ar mânca înghețată pe drum

Preotul Visarion Alexa și-a exprimat indignarea față de recomandările ca Biserica să folosească lingurițe și pahare din plastic de unică folosință.

"Toate cultele din România sunt afecate de prezența pandemiei, mai cu seamă ortodoxia. Bisericilor ortodoxe din spațiul european li s-au pus în vedere reguli de distanțare socială în cuprinsul parohiilor (...) Nu este o stare normală (slujbele afară – n.r.), ne străduim să facem din locul unde ne aflăm o rugăciune, iar din curtea bisericii să facem o biserică. Este deranjant că autoritățile nu cer o întrevedere cu bisericile și să lase bisericile să găsească soluții, mai ales că preoții, ierarhii au studii superioare", a declarat părintele Visarion Alexa, pentru gandul.ro.

"Este indamisibil"

"Este indamisibil să umilești o întreagă biserică, îndemnându-i să folosească pahare și lingurițe de plastic ca și cum ar mânca înghețată pe drum. Mi se pare un act de indecență. Preoții ar trebui chemați la dialog. Biserica ține foarte mult la ritual, cum ar fi potirul și lingurița" a mai declarat părintele Visarion Alexa la Gândul LIVE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel