Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  BOMBĂ pentru mii de români care au fost infectați cu Covid-19. SURPRIZA din lege care le-a scăpat tuturor

Zuzi Janek / scop.io masca coronavirus
Zuzi Janek / scop.io masca coronavirus

Ai fost infectat cu noul coronavirus și vrei concediu medical? Atenție!

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat în ce situație se află un număr important de persoane din țara noastră. Sunt mii de oameni în următoarea situație: au fost infectați cu Covid-19, dar nu au fost internați. Au stat acasă în izolare. Bomba acum urmează pentru ei: Nu pot obține certificat de concediu medical.

Concediile medicale se dau numai de către spital post internare și se prelungesc de către medicul de familie. Mai precis: stai 48 de ore în spital, apoi te duci la medicul de familie cu scrisoare medicală eliberată de medicul curant din spital și el decide câte zile trebuie să îți dea, pe răspunderea lui.

Dacă oamenii s-au infectat cu Covid-19, dar nu au fost internați, când s-au dus la medicul de familie, după cele 14 zile de izolare, să ceară concediu medical, au avut o surpriză: nu au putut beneficia de acest document.

Ai stat 48 de ore în spital? Nu. Atunci nu poți avea concediu medical. Astfel, angajatorul nu te poate plăti pentru acele zile. Procedura pe care nimeni nu o cunoaște și nu a fost anunțată este următoarea: dacă ai fost infectat și esti internat 48 ore, medicul de familie primește scrisoarea medicală și beneficiezi de concediu medical. Până când se schimbă legislația, medicii de familie nu pot da concedii. O persoană poate primi concediu medical doar dacă a fost internată două zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel