BOMBA cu ceas din spitalele din România. Medic, dezvăluire: Oricând se poate întâmpla ceva NEPREVĂZUT și NEPLĂCUT

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Spitalele din România, pericol în orice moment. 

Sistemul sanitar din România e în colaps, mai ales acum, în pandemie, iar autorităţile improvizează. La Timişoara, spre exemplu, primarul cumpără concentratoare de oxigen. „La ce folos”, se întreabă medicii.

Adelina Marinescu, doctor infecţionist, spune că aceste aparate oferă ajutor doar bolnavilor cu forme uşoare. Dar nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci electricitatea pe care o consumă. Un salon cu 20 de pacienţi şi tot atâtea concentratoare dă peste cap contorul. Şi cum spitalele funcţionează în clădiri vechi, reţelele electrice sunt depăşite. Asta înseamnă că tragedia de la Piatra Neamţ se poate repeta.

"Aceste concentratoare nu fac faţă pentru a ajuta bolnavul"

La Spitalul Victor Babeş din Timişoara medicii nu mai folosesc concentratoarele. Au extins reţeaua de oxigen în toate saloanele.

„În momentul în care pacientul are o formă de insuficienţă respiratorie severă sau moderat-severă, aceste concentratoare nu fac faţă pentru a ajuta bolnavul. O parte mai specială la aceste concentratoare este faptul că ele funcţionează cu energie electrică. Trebuie băgate în priză pentru a funcţiona. Oricând se poate întâmpla un lucru neplăcut şi neprevăzut, de aceea şi noi ne-am gândit şi ne-am organizat să îi ajutăm pe pacienţii noştri, fără a ne pune personalul medical în pericol”, declară Adelina Marinescu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel