Bolnavi ținuți în frig și ploaie la UPU. Nelu Tătaru: Managementul și-a arătat incapacitatea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat imaginile cu bolnavii nevoiți să-și aștepte rândul în ploaie la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

Acolo, din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie COVID și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate.

Știu situația din UPU, am discutat și cu doamna doctor atunci tocmai pe acea colmatare a primirii urgenței în condițiile în care cei izolați - până așteptau confirmarea, sau cei confirmați - până a putea pleca către o terapie intensivă la un spital suport COVID - rămâneau la UPU. Ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul, și-au arătat incapacitatea.”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

În 20 octombrie, șefa UPU de la acest spital, Violeta Tănase, mărturisea că pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire obțin locul la Terapie Intensivă, atunci când se eliberează. În rest, bolnavii care ar avea nevoie de terapie intensivă așteaptă și câte 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nu au loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel