Bolivia. Legea privind noi alegeri a fost adoptată

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Ańez, a promulgat, duminică, legea prin care sunt convocate noi alegeri prezidenţiale şi legislative fără participarea fostului preşedinte Evo Morales, informează France Presse.

"Am primit un mandat de a organiza alegeri proprii, corecte şi transparente. Vă garantăm că vom ajunge acolo", a spus doamna Anez după ce a semnat documentul la palatul guvernamental din La Paz, în timpul unei ceremonii difuzate la televiziunea boliviană.

Textul, aprobat sâmbătă de senatori şi deputaţi, anulează alegerile prezidenţiale din 20 octombrie pe care Evo Morales a susţinut că le-a câştigat, declanşând furia opoziţiei care a denunţat "frauda".

Evo Morales, care a candidat pentru al patrulea mandat, a demisionat şi s-a exilat în Mexic.

Următoarea etapă în calendar este numirea de către Parlament a celor şapte membri ai Tribunalului Electoral Suprem (TSE) care vor stabili data alegerilor.

După controversatul scrutin prezidenţial din 20 octombrie, mai mulţi membri ai TSE au fost arestaţi din cauza "neregulilor" constatate în timpul votului.

Din exilul său în Mexic, fostul preşedinte, reprezentant emblematic al stângii latino-americane, afirmă că a fost victima unei "lovituri de stat" şi denunţă "dictatura" doamnei Anez.

De la plecarea sa de la putere la 10 noiembrie, mii de susţinători ai săi au demonstrat în La Paz, capitala administrativă a ţării andine, şi în apropiere de Cochabamba (centru), fieful său.

Cel puţin 32 de persoane au murit în violenţe începând cu 20 octombrie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel