EXCLUSIV  Bolcaș, întrebare nepusă despre Kovesi, la șefia Parchetului European: Nimeni nu a analizat

Roxana Neagu / 17 feb 2019 / 10:24 Salveaza PDF Comentarii

Avocatul Lucian Bolcaș a ridicat, pentru DCNews, ”o întrebare pe care nu și-a pus-o niciunul dintre analiștii noștri politici în legătură cu susținerea de către UE a doamnei Kovesi la șefia Parchetului European”.

Lucian Bolcaș amintește că ”Mai există doi contracandidați. Nimeni nu a analizat cine sunt. E vorba despre un german, cunoscător a cinci limbi străine și cinci sisteme de drept străine, doctor la universități prestigioase și un francez, care, de asemenea, are o pregătire cu totul deosebită.”

În acest context, avocatul Lucian Bolcaș întreabă: ”De ce e susținută Kovesi, care are o lucrare de doctorat a cărei publicare este oprită din cauza calității sale minore?”

Francezul Jean-François Bohnert  este, din 2016, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Reims. Este membru au Autorității de Concurență din Franța. A fost procuror al Republicii la parchetul pe lângă Tribunalul de Înaltă Instanță din Rouen (2013-2016), avocat general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Rouen (2011-2013) și procuror adjunct al Republicii la Parchetul de pe lângă Tribunalul de Înaltă Instanță din Dijon (2007-2011). 

(w670)

Germanul Andrés Ritter are 54 de ani. Din 2013 este procuror-șef al Parchetului din Rostock, unul dintre cele mai importante din Germania, la nivelul căruia funcționează și Oficiul pentru combaterea criminalității cibernetice. S-a născut în America Latină, din părinți germani, a trăit în Chile, Peru, Venezuela și Spania. În Germania, este din 1993. Din 2000 lucrează pentru procuratura din Rostock, urcând treptele ierarhice, potrivit profit.ro. În 2009 - 2010, a lucrat la Bruxelles ca atașat pe probleme de justiție pe lângă Comisia Europeană. Vorbește limbile spaniolă, germană, italiană, franceză și engleză.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23