Bogdan Chirieac: Măsuri absurde! Nu pot fi de acord

Pixabay
Pixabay

Bogdan Chirieac a declarat că ultimele măsuri adoptate de Guvernul Cîțu joi, 25 martie, sunt „absurde”, comparând perioada actuală cu cea a alegerilor din decembrie. Într-un briefing de presă, oficialii Guvernului au anunțat noi măsuri, printre care începerea carantinei de seară la ora 20 și închiderea magazinelor la ora 18:00.

„Dacă ai putut să ții țara deschisă la un grad de infectare mult mai ridicat, în luna decembrie, ca să ții alegeri, poți să ții țara deschisă și acum. Nu sunt absurd, eu sunt pentru purtarea măștii în spații deschise, pentru păstrarea tuturor măsurilor, pentru distanțare socială, dar acest tip de măsură, să reduci programul magazinelor sporind aglomerația, să împiedici circulația de la o anumită oră, la 20:00... Păi de sâmbătă se schimbă ora, la 20:00 e lumină afară, mi se pare absurd”, a specificat Bogdan Chirieac la România TV.

„Nu pot fi de acord cu măsurile absurde”

„Chestiunea asta nu poate continua așa. Da, este în Monitorul Oficial, dar sunt total împotrivă, atenție, vorbește un om care s-a vaccinat, un om care poartă mască în spații deschise, care e de acord 100% cu toate măsurile de distanțare fizică, dar nu pot fi de acord cu măsurile absurde. Atâta vreme cât în continuare toți cer lucrul acesta, tot ce înseamnă angajat al statului neesențial în acest moment, în special administrația, oamenii pot fi plătiți cu același salariu, cu aceleași sporuri pe care le au în acest moment și să fie trimiși să lucreze de acasă sau băgați în concediu. Până la urmă acum se oprește activitatea administrației și la vară se oprește că administrația pleacă în concediu, iulie, august, jumătate de septembrie. Nu e în regulă acest lucru!

Ce faci cu metroul? Am înțeles că o să vină mai rar trenurile de metrou pentru a spori aglomerația. Ce faci cu transportul în comun? Cu toate aceste zone unde lumea intră în contact vrând nevrând și se poate transmite virusul. Lucrurile astea au depășit o anumită limită, cred că timpul ar trebui să rămână la tipul de restricții din decembrie și cu multă atenție, cu grijă, vaccinând, vom trece și de această perioadă”, a detaliat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Noi restricții în toată țara. LISTA, document oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel