Bogdan Chirieac: Haosul și nebunia în România au pornit de la asta. În 2024 putem suprapune mandatele

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Într-o intervenție telefonică la România TV, Bogdan Chirieac a comentat intenția Vioricăi Dăncilă de a iniția un referendum pentru ridicarea imunității președintelui României. 

Întrebat dacă o astfel de inițiativă ar avea sorți de izbândă, analistul Bogdan Chirieac a răspuns că un referendum poate rezolva și alte probleme actuale ale României, precum lupta fără sfârșit dintre președinte și Parlament. 

"Domnul Iohannis spunea în campania electorală din 2014 că dorește ca președintele să renunțe la imunitatea sa. După ce a ajuns președinte nu s-a mai mișcat un fir de păr în această privință. Eu cred că un referendum trebuie organizat pe mai multe teme: modificarea Constituției este o necesitate, iar lucrul cel mai important este să scurtezi mandatul președintelui de la cinci la patru ani. În 2024 este posibilă suprapunerea mandatul președintelui cu mandatul Parlamentului pentru că nebunia în România, haosul, distrugerile au apărut din 2004, după Constituția din 2003, când s-a prelungit mandatul președintelui la cinci ani. România nu a reușit să coabiteze, președintele fiind de o culoare politică, Guvernul și Parlamentul de altă culoare. Vedeți, o coabitare nereușită, ajunge la situații de genul acesta, precum cea de ieri, atunci când președintele Iohannis a declarat că el nu este în competiție cu PSD, ci în război. Dumnezeule mare, nu ne dorim războaie în România ! Am avut destule. Parlamentul și președintele ies cam de aceeași culoare dacă alegerile sunt o dată la patru ani. Cred că este una dintre cauzele răului care au lovit România începând cu primul mandat al lui Traian Băsescu din ianuarie 2005. Este o luptă permanentă între președinte și Guvern. Dacă tot facem referendum, sigur, să renunțe și la imunități, poate schimbăm și mandatul președintelui, poate schimbăm și lucruri prin Justiție, multe lucruri pot fi îmbunătățite," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel