Boala care te poate SALVA de COVID-19. Rezultatele surprinzătoare ale unui nou STUDIU

Un nou studiu sugereaza că boala Dengue ar oferi imunitate împotriva coronavirusului.

Un nou studiu care a analizat focarul de coronavirus din Brazilia a găsit o legătură între răspândirea virusului și focarele trecute de Dengue, care sugerează că expunerea la boala transmisă de țânțari poate oferi un anumit nivel de imunitate împotriva COVID-19, scrie Reuters

Studiul nepublicat încă, condus de Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke, și oferit exclusiv pentru Reuters, a comparat distribuția geografică a cazurilor de coronavirus cu răspândirea Dengue în 2019 și 2020. Locurile cu rate mai mici de infecție cu coronavirus și o creștere mai lentă a cazurilor au fost locații care au suferit focare intense de Dengue în acest an sau anul trecut, a constatat Nicolelis.

„Această descoperire izbitoare ridică posibilitatea intrigantă a unei reactivități imunologice încrucișate între serotipurile de dengue Flavivirus și SARS-CoV-2”, spune coordonatorul studiului, referindu-se la anticorpii împotriva virusului Dengue și la noul coronavirus.

Vaccinul Dengue folosit împotriva COVID?

"Dacă se dovedește corectă, această ipoteză ar putea însemna că infecția dengue sau imunizarea cu un vaccin Dengue eficient și sigur ar putea produce un anumit nivel de protecție imunologică împotriva coronavirusului", a adăugat aceasta.

Nicolelis a declarat pentru Reuters că rezultatele sunt deosebit de interesante, deoarece studiile anterioare au arătat că persoanele cu anticorpi Dengue în sânge pot testa fals pozitive pentru anticorpi COVID-19, chiar dacă nu au fost niciodată infectați de coronavirus.

„Acest lucru indică faptul că există o interacțiune imunologică între doi viruși la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta, deoarece cei doi viruși provin din familii complet diferite”, a spus Nicolelis, adăugând că sunt necesare studii suplimentare pentru a demonstra conexiunea.

Studiul, care urmează să fie publicat într-un jurnal ştiinţific, scoate în evidenţă o corelaţie semnificativă între incidenţa, mortalitatea şi rata de creştere scăzute a cazurilor de Covid-19 la populaţiile din Brazilia la care nivelul de anticorpi pentru boala Dengue este ridicat.

Brazilia este pe locul al treilea în lume în funcţie de numărul de infecţii Covid-19, cu peste 4,4 milioane de cazuri, fiind devansată de Statele Unite şi India.

 

Țările afectate de Dengue care au mai puține cazuri COVID

În state precum Paraná, Santa Catarina, Rio Grande do Sul, Mato Grosso do Sul şi Minas Gerais, unde a fost consemnată o incidenţă mare de cazuri Dengue în 2019 şi 2020, Covid-19 a ajuns mult mai târziu la nivelul de trnasmitere comunitară
comparativ cu state precum Amapá, Maranhão şi Pará, care au avut mai puţine cazuri de Dengue.

Cercetătorii au găsit relaţii similare între epidemiile de Dengue şi răspândirea mai lentă a Covid-19 şi în alte regiuni din America Latină, precum şi în Asia şi insule din Oceanul Pacifis şi Oeanul Indian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel