Bill Gates spune când s-ar putea sfârși pandemia de COVID-19. "Lucrurile vor reveni la normal"

Miliardarul american Bill Gates a spus când s-ar putea sfârși pandemia de COVID-19.

Potrivit lui Bill Gates, răspândirea SARS-CoV-2 ar putea fi blocată până în 2022, asta în condițiile în care vaccinarea populației împotriva coronavirusului va continua în același ritm, scrie El Pais.

"Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite se vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei.”, a explicat fondatorul Microsoft într-un interviu.

Bill Gates a subliniat faptul că în continuare există inegalități între țările sărace și cele bogate în ceea ce privește procesul de vaccinare.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii, precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent.”, a spus Gates.

În ceea ce privește pandemiile care urmează să vină, filantropul consideră că dacă sunt gestionate bine „nu se va ajunge la 10% din decese” comparativ cu actuala pandemie. Cu toate acestea, Gates subliniază faptul că nu este necesară doar o bună gestionare pentru a atenua consecințele viitoarei pandemii, ci și o adevărată luptă împotriva schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel