Bill Gates: Americanii nu se vaccinează din cauza teoriilor conspiraționiste care mă implică

Sursă foto: Facebook Bill Gates
Sursă foto: Facebook Bill Gates

Bill Gates este revoltat de faptul că americanii preferă să creadă n teoriile conspiraționiste care îl implică, în locul informațiilor oficiale și studiilor științifice.

De la începutul pandemiei, filantropul miliardar Bill Gates a fost o țintă pentru teoriile conspirației legate de pandemia de coronavirus. Potrivit magnatului, acele zvonuri și elemente de dezinformare îi împiedică pe mulți americani să se vaccineze împotriva Covid-19 și, astfel, sfârșitul pandemiei e întârziat.

Într-o postare pe blog, Gates a scris că „teoriile conspirației care, din păcate, mă implică” au avut un impact asupra vaccinării anti-Covid-19 în Statele Unite, adăugând că se aștepta ca ratele de vaccinare să fie mult mai mari până acum. Până în prezent, 61% din populația SUA este complet vaccinată împotriva coronavirus, conform datelor de la Centers for Disease Control and Prevention.

Cel puțin alte 83 de țări sau teritorii au rate mai mari de vaccinare completă, potrivit Our World in Data.

„Acest lucru face parte dintr-o tendință mai mare de neîncredere în instituții și este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mult în 2022”, a scris Gates.

Americanii tind să creadă anumite știri false

Un sondaj publicat în noiembrie de Kaiser Family Foundation arată cât de răspândită este dezinformarea despre vaccin. Astfel, 78% dintre adulții din SUA fie cred că cel puțin o informație despre coronavirus este falsă, fie nu sunt siguri dacă această informație este adevărată sau falsă.

Cele mai comune mituri legate de Covid-19 au inclus faptul că „guvernul exagerează numărul de decese cauzate de Covid-19” și „femeile însărcinate nu ar trebui să se vaccineze”.

Prin urmare, milioane de americani rămân ezitanți în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid, în mare parte din cauza neînțelegerii și a lipsei de informații, iar soluțiile pentru combaterea dezinformării nu dau rezultatele dorite.

Bill Gates spune că Guvernul ar trebui să aibă reguli mai clare cu privire la rețelele sociale pentru a împiedica oamenii să distribuie știri false, în special informații care dăunează sănătății acestora.

„Un videoclip care susține în mod fals că vaccinul împotriva Covid-19 te face infertil nu ar trebui lăsat să se răspândească pe scară largă”, a scris Gates, potrivit CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel