Bilanț RECORD în România. Radu Țincu: "Este un semn bun". Care e PROBLEMA majoră la nivel internațional

Medicul Radu Țincu a reacționat în urma noului bilanț raportat de Grupul de Comunicare Strategică și a recordului de decese și de persoane internate la Terapie Intensivă.

"Dacă într-adevăr se stabilizează această curbă a îmbolnăvirilor, da, este un semn bun, pentru că înseamnă că am început să controlăm pandemia. Cel mai frecvent, acest control îl obținem prin respectarea măsurilor sanitare, pentru că cealaltă posibilitate de a ține pandemia sub control este imunizarea în masă, iar imunizarea aceasta nu e posibilă acum. Deci cel mai probabil, această stabilizare a fost determinată de respectarea măsurilor sanitare.

Totuși 1200 de cazuri reprezintă o cifră mare, pentru că dintre acestea, undeva la 50 - 60 de pacienți pe zi vor ajunge la Terapie Intensivă, ceea ce va crea o presiune cel puțin în anumite regiuni ale țării", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV. 

Care e problema majoră la nivel internațional

"Din păcate, contaminarea sistemului de sănătate publică a reprezentat o problemă la nivel internațional. Toate țările au raportat că personalul medical se contaminează și cu cât pandemia trenează, cu cât personalul obosește, cu atât vigilența în respectarea măsurilor din spitale scade. Cel mai probabil, apariția acestor focare în spitale au apărut fix a urmare a nerespectării măsurilor, pe de-o parte, dar este foarte posibil ca și testarea să fie încetinită", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel